Recepten
vandaag maken we pepernoten!!
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar.
- Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in in ca.15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Tip:
Drie versiertips: 1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes. 2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikervormpjes. 3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met knispers.
Bewaartip:
Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.
Frambozetoetje
Frambozentoetje
- In 4 stappen maak je de lekkerste Frambozentoetje
- Aantal personen: 6
- Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachten
Je hebt nodig:
-
250 gram frambozen uit diepvries
-
4 eierkoeken
-
50 milliliter frambozenlimo
-
125 milliliter verse slagroom
-
450 gram vanillekwark
laat de frambozen 30 minuutjes ontdooien en scheur de eierkoek in stukjes, doe ze in een kom.
giet beetje bij beetje de siroop bij de eierkoek.
klop de slagroom stijf met een mixer of garde.
doe dit net zo lang tot de slagroom eruit ziet zoals op taarten.
maak verschillende laagjes in het bekertje. bijvoorbeeld:
slagroom, framboze, vanillekwark, eierkoek enz.
zet het toetje minimaal een uur in de koelkast en strooi er daarna bijvoorbeeld hagelslag overheen.
Klaar!!
Loempia
Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet.
Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap.
Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel.
Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes,ik zeg klein dus niet in brokken.
Rasp de winterpeen,en snijd dan nog de geraspte peen wat kleiner.
Snijd de taugé kleiner.
Snijd de prei in kleine stukjes.
Ontdooi het filodeeg volgens aanwijzing verpakking.
Bak in een beetje olie de kipfiletstukjes kort aan.Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de winterpeen,taugé en prei toe.
Bestrooi met serehpoeder,laos en ketoembar.
wok het geheel kort zodat alles nog enigszins knapperig is.
Voeg op het laatst wat ketjap en sambal toe.Roer even door.
Gooi nu het geheel in een vergiet en laat een poos uitlekken.
Smeer de filodeegplakken met een beetje olie in.
Voeg twee filodeegplakken op elkaar.(één plak filodeeg kan ookwel hoor, maar met twee heb je net meer bite).
Leg in het midden van je filodeeg een hutsel van je kip/prei/taugé/winterpeen mengsel.
Rol het filodeeg iets op en sla de zijkant naar binnen en rol verder tot een loempia ontstaat.
Bak ze af in de oven.
Ik gebruik hetelucht dus 175 gr met een baktijd van een half uur is dan wel goed.Je moet zelf maar even kijken welk progamma jij wilt gebruiken van je oven. Draai ze wel enkele keren om voor een mooi resultaat.
Moet je helemaal zelf weten waar je het bij eet.
rijst? Nasi? Bami?
Of borrel?
Ik zelf hou er altijd van om een klein beetje sambal of ketjapsaus erover te smeren....maar das persoonlijk.
Hi lezer,
Vandaag een recept voor... Appelflappen.
Ik denk dat ik h'm zelf ook een keer ga uitproberen. Het water loopt me in de mond.
Appelflappen
Ingrediënten
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de rozijnen, kaneel, 3 el suiker en spijs in een kom.
2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.
3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Eetsmakelijk lisa
Hi lezer,
vandaag een lekker Smoothie recept.
Ik heb hem zelf al een keertje getest.
Heerlijk!
Smoothie
- 12 walnoten
- 1 kop sinaasappelsap
- 2 koppen volle yoghurt
- 1 appel
- 1 kop druiven
- 1 à 2 kleine bananen
- 1/2 kop tarwekiemen
Hi lezer
omdta ik bij een vriendin pannekoeken gebakken is het recept van vandaag:
Appelflappen!!!! grapje een pannekoeken recept.
Pannekoeken
TIP: Je kunt de pannekoeken ook beleggen in de pan met bijvoorbeeld plakjes ontbijtspek of appel, kaas of ananas, krentjes, ijs etc.
Hi lezer,
Hier een lekker en buitenlands gerecht. tiramisu. Het is wel een ingewikkeld recept, maar echt heerlijk.
Italiaanse Tiramisu
- 250 g pure chocola (70% vaste cacaobestanddelen) van goede kwaliteit
- 50 g boter, in blokjes
- 175 g lange vingers
- 400 ml hete, zoete koffie
- Vin Santo of een andere zoete dessertwijn
- 4 grote eieren, liefst vrije uitloop of biologisch
- 100 g tafelsuiker
- 750 g mascarpone
- 2 sinaasappels
- een paar verse koffiebonen, fijngestampt
Bereiden
Zet een glazen kom op een pan zachtjes pruttelend water, maar zorg dat de bodem van de kom met water niet raakt. Kruimel 200 g van de chocola in de kom en houd de andere 50 g aan één stuk. Doe er de blokjes boter en een snufje zout bij, en wacht ongeveer 5 minuten tot alles gesmolten en gemengd is. Help een beetje door af en toe even te roeren.
Bekleed intussen een grote, diepe kom of ronde aardewerken schaal (ongeveer 30 cm in diameter en 12 cm diep) met lange vingers en giet er voorzichtig de hete koffie overheen. Schenk een paar scheutjes Vin Santo bij de gesmolten chocola, roer het erdoor en sprenkel het mengsel over de lange vingers. Smeer de chocola met een spatel uit zodat je een mooi gelijkmatig laagje krijgt. Zet de schaal even opzij om af te koelen.
Scheid de eieren en doe de eiwitten en de dooiers elk in een aparte kom. Doe de suiker (eventueel met een scheutje Vin Santo) bij de dooiers en klop ze gedurende 5 minuten met een handmixer op de hoogste stand, of met de hand, tot de suiker is opgelost en de dooiers bleek en luchtig zijn. Spatel er de mascarpone en de geraspte schil van 1 sinaasappel door.
Was en droog de gardes en klop de eiwitten met een snufje zout tot er stijve punten op blijven staan - het moet ongeveer dezelfde consistentie hebben als het mascarponemengsel en moet niet meteen inzakken als je de gardes uit de kom haalt.
Spatel met een grote metalen lepel eerst een flinke klodder eiwit door het mascarponemengsel en schep er vervolgens de rest van het eiwit door. Schep en smeer dit mengsel op de lange vingers met chocola in de kom.
Strooi er de fijngestampte koffiebonen op. Schaaf de rest van de chocola met een dunschiller of een vlijmscherp mes in sierlijke krullen en strooi die er samen met de helft van de geraspte schil van de tweede sinaasappel overheen. Zet de tiramisu ongeveer 2 uur in de koelkast om hem op te laten stijven.
Hi lezer,
vandaag hebben we onze eerste rapporten gekregen. Ik ben er blij mee. Vanavond krijgen we bezoek dat blijft eten. hieronder dus een recept voor een lekkere fruitsalade. Ik hoop dat je hem lekker vindt. Tot later. Lisaatje
Recept voor fruitsalade:
Ingrediënten
Porties: 4
- 150 gr suiker
- 25 ml water
- 100 gr pistache, in kleine stukjes
- 8 sinaasappels
- 1 handvol verse muntblaadjes
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 15min › Klaar in:25min
- Schil de sinaasappels goed, verwijder het wit zo veel mogelijk. Snij de vrucht in zijn geheel in plakjes van 1/2 cm dik en rangschik ze mooi op een schaal.
- Doe de suiker en water in een kleine steelpan (probeer geen suikerkristallen aan de zijkanten van de pan te krijgen, omdat deze dan kristalliseren) en zet de pan vervolgens op hoog vuur. Breng aan de kook, en laat sudderen totdat er een goudbruine kleur ontstaat. Roer niet door het suikermengsel, geef slechts af en toe een kleine draai aan de steelpan om de kleur goed te verspreiden.
- Als het mengsel goudbruin is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je het 3 minuten afkoelen. Let op: wanneer het begint te veranderen van kleur zal het heel snel gaan, dus kijk goed uit. Het zal ook ongelooflijk heet worden, dus wees voorzichtig!
- Als het is afgekoeld besprenkel je het suikermengsel over de sinaasappels en laat je het vervolgens hard worden. Bestrooi met munt en pistachenoten en serveer.